SOLHØGDA, LILLEHAMMER. Drømmen Om å Se Lillehammer Fra Stuevinduet

  • by

SOLHØGDA, LILLEHAMMER. Drømmen Om å Se Lillehammer Fra Stuevinduet

Etter at dette ble oppdaget har både forsvaret og kulturminnemyndighetene blitt brakt inn i prosessen. Konklusjonen fra forsvaret og kulturminnemyndighetene er fremdeles ikke klar. Det ble besluttet å legge om rørtraseen for å unngå skader på tunnelen. Hulrommet ligger på samme sted som den planlagte tunnelen er inntegnet på denne skissen. Det betyr at det kommer tre separate bygg på tomta når hele prosjektet i Solhøgda er ferdig. Når det gjelder trivsel med sine roomies kan man være både heldig og uheldig, og sammensetningen av mennesker i kollektivet har mye å si for hvor godt man liker seg. Det har etter hvert blitt relativt mye vi har funnet på sammen, sier han og smiler til Stein Arne. Nå kan imidlertid en ny bit av norsk krigshistorie ha blitt oppdaget i samme område. Også fylkeskommunen har imidlertid vært på befaring og registrert funnet i den nasjonale kulturminnebasen. Her får du også parkering i kjelleren med heis rett opp til utsikten du bare kan sikre deg en gang i livet.

  • 90 m² Solgt
  • Boligen leveres «nøkkelferdig» med 5 års reklamasjonsrett mot skjulte feil og mangler
  • G (25)
  • 125 m² 4 200 000 kr
  • Bordtennis og lignende aktiviteter skal foregå i aktivitetsrommet i kjelleren
  • Over 6. etasje (1)
  • 104 m² 3 650 000 kr
  • 88 m² 2 800 000 kr

Hun forteller at kommunen er i gang med å registrere nye kulturminner og kulturmiljøer i forbindelse med revisjon av byplanen og kommuneplanens arealdel. Funnet er kulturhistorisk svært interessant og kommunen vil nok registrere dette som i alle fall lokalt verneverdig. Planen er å lage en «BIM-kiosk», der alle kan gå inn og se på modellen, slik at BIM tar steget fra prosjekterende til utførende. Skal man dømme etter responsen da appen Dalux ble tatt i bruk for HMS-/KS-arbeid, er fagarbeiderne klare for BIM. I Dalux kan du ta opp tegningen, trykke på hvor du er, notere eller ta bilde av et avvik, og avgjøre hvem beskjeden skal sendes til. Veidekke har hatt arbeid hos Anders J. Huuse mer eller mindre sammenhengende siden 1995. Alle prosjektene er ikke like store og attraktive, men prosjektleder Stein Arne har sett verdien av å stille opp. Og han vil ha dem med fra tidlig fase i prosjektene. Rundt bolig vil det være et belte som er av toppdekke grus for å ivareta overvann/drenering. Detta skrivs får møte noen av de som jobber med din nye bolig.

Hus Til Salgs Lillehammer

Før vi drar, spør vi Sølvi og Geir om det ikke er en fare for å bli for komfortabel når man har oppdragsgivere som har uttalt at de bare vil jobbe med Veidekke. Da blir sluttresultatet bra, fastslår byggherre Knut Strandenes, som synes det er fint å sitte i baksetet når Veidekke Eiendom og Stig Melbø sitter ved rattet. Som byggherre føler jeg at vi kan unngå kostnader og, la oss kalle det, dumme feil, ved å ha med entreprenør fra starten av, sier han, og har både Solhøgda og andre boligprosjekt er i tankene. Erfaringen er også at det er gunstig å involvere entreprenør, arkitekt og megler helt fra starten av, for å sikre at byggherre lander på et godt konsept. Vi avventer også tilbakemelding fra kulturarvenheten i fylkeskommunen om anlegget kan være nasjonalt verneverdig, sier Gunhild Stugaard i Lillehammer kommune. Solhøgda skal være et leirsted for alle aldersgrupper.

Vår BIM-koordinator Fredrik Hansen samkjører modellene til alle fagene og ser -etter kollisjoner, slik at vi får god framdriftsplanlegging og oppfølging. Vi har enda plass om noen flere vil være med, og alle er velkommen til samlingene kl 8.30 og kl 20. I år får vi besøk av Jan Helge Aarseth som vil forkynne Guds ord. Lillehammer er dessuten et lite sted, og dersom vi får et dårlig rykte, vet alle det. Kanskje er det derfor vi har lite gjennomtrekk, påpeker Sølvi. Det neste vi skal jobbe med, er å skaffe de som er ute tilgang på infoen i BIM-en, sier Sølvi. Gutta ute synes det er morsomt og det er mye mer lettvint enn «grønnblokka» som vi brukte tidligere, forteller Sølvi. Videre har vi legobord, bordtennis, biljard, jakkolo, fotballspill, airhockey og mye mer. Veidekke er en av flere samarbeidspartnere ved Hunderfossen Familiepark, og Anders hadde gjerne sett at konsernet benyttet anlegget mer til ulike arrangementer. Han har jobbet tett med Anders J. Huuse siden midten av 90-tallet, og overtok i sin tid Stig Melbøs rolle som prosjektleder for Veidekkes arbeider på Hunderfossen.